Rejsebrev #3

Lørdag den 28. januar 2023
coffee
Kære familie, venner og bekendte,

Efter de sidste forberedelser om formiddagen forlod vi Puerto de Mogan ved 11.30-tiden med en rigtig god vind, som ikke blev mindre af at den blev klemt mellem øerne og viste vindstød på op til 43 knob. Vi røg afsted med ca 11 knobs fart og hvis det kunne holde hele vejen, så var den blevet kort.

Allerede dagen efter var der ingen landkending og vi lå lunt i passaten som kom ind agten for tværs og gav en konstant fart på 4-7 knob udelukkende med genuaen oppe.
Det var mærkeligt at tænke på, at sådan ville det nok blive de næste par uger, selv om vi selvfølgelig ikke kunne lade være med at tænke på at vejret jo også hurtigt kunne ændre sig, både til det værre og til en vind, som næsten ikke ville flytte os. Man kunne heller tikke lade være med at gøre sig nogle tanker over hvad i alverden vi havde givet os ud på, men trøstede os med at vi ikke på noget tidspunkt tidligere har været nervøse, selv vi har været ud i rigtig hårdt vejr, som det var tilfældet i Biscayen og på Nordsøen. Set i bakspejlet må vi sige at vi var heldige med vejret. Havet begyndte at vise tænder nogle gange og vi fik nogle regnbyger, men overordnet var vejret relativt fint, men det betød ikke at båden var rolig. På hele turen mærkede vi Atlanterhavets dønninger, som vuggede båden fra ræling til ræling. Vi var meget glade for vores plastre, men efterhånden fik vi ”søben” og kunne undvære dem.
04_image005
Cateringen på sådan en tur er naturligvis vigtig, da måltiderne udgør dagens højdepunkter, hvis man da ellers overhovedet har lyst til indtage noget 😊 De to frysere var fyldt med færdigretter, som skipper Flemming og hans kone Isabel havde lavet før afrejsen. Herudover bagte Nis rundstykker hver anden dag, Mads bagte chokoladekager nogle gange, og Oscar, som er stor Rasmus Klump fan, mente selvfølgelig også vi skulle have pandekager en eftermiddag, hvor båden gled nogenlunde roligt gennem bølgerne.

Et par gange lykkedes det at fange en frisk fisk og ellers gik tiden med læsning, læsning, læsning og spil af forskellig art. Dagene løb over i hinanden, men gik forbløffende hurtigt. Vi havde vagter tre timer ad gangen og den friske luft gav behov for en god lang søvn suppleret af diverse middags lure.
03_IMG_5087
Turen fra Cap Verde til Martinique stod til 2100 sømil som supplement til de ca 800 sømil, som vi allerede havde tilbagelagt fra Grand Canaria til Cap Verde. Det svarer til op mod 5500 km, det er ca lige så langt som fra Danmark til Malaga og tilbage igen. Den største overraskelse for os alle sammen var manglen på andre skibe på havet. På hele turen så vi tre andre sejlskibe i horisonten samt to supertankere.

På den 15. dag nærmede vi os Martinique og pludselig kunne vi ved middagstid se konturerne af øens vartegn, den ca 1800 meter høje vulkan, som ligger på øens nordside.
Vi kunne se at det ville knibe at nå den ønskede bugt i dagslys, så vi besluttede i første omgang at tage ind til Le Marin, som er en stor naturhavn, som ligger som noget af det første, når man kommer til øen.
01_IMG_5138
Præcis kl 16.23 lokal tid kastede vi trossen og båden kom på plads og det var mærkeligt, at man kunne stille ting rund omkring uden at de straks faldt ned på dørken. Ankomsten blev fejret med en meget fin rom, som var medbragt fra Spanien og derefter afgjorde vi væddemålet om ankomsttidspunktet. De små sedler, som var holdt hemmelige, blev åbnet én for én og det endte med at vinderen blev Jeff, der kom ankomsttidspunktet nærmest.

Efterfølgende havde vi stor ankomstmiddag i havn, hvor det måske kom lige en ekstra rom ind under skjorten.
02_IMG_5152
Nu nyder vi de næste dage på vidunderlige Martinique, hvorfra vi drager hjem på forskellige tidspunkter.

Mange hilsener
Nis, Lars Ole, Flemming, Mads, Oscar, Finn, Jeff og Bo
05_image004
06_image003
Juliana-af-Hørby-Logo-01
Email Marketing Powered by MailPoet